Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Átszervezik a parkolás üzemeltetését

Az Építési Szabályzat módosítása, az éves környezetvédelmi akcióterv elfogadása, a parkolás-üzemeltetés átszervezése – többek között ezekről döntött Zugló képviselő-testülete a februári ülésén. Határozat született még a térfigyelő kamerák helyéről, az idei igazgatási szünet idejéről, a Könyvet házhoz elnevezésű szolgáltatás biztosításáról, együttműködési megállapodás megkötéséről és beszámoló elfogadásáról is.

A február végén megtartott ülésén a képviselő-testület elhatározta, hogy a parkolás-üzemeltetést egyetlen szervezetbe integrálja. Ezt a feladatot jelenleg a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft., a Zuglói Önkormányzati Rendészet és a Polgármesteri Hivatal közösen látja el. A testület egyidejűleg felkérte a polgármestert, hogy szakértők bevonásával áprilisra dolgozza ki a gazdaságilag hatékony megvalósítás lehetőségét.

Tűzoltói beszámoló

A képviselő-testület elfogadta a kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság 2019-es tevékenységéről szóló beszámolót. A jelentés szerint Zuglóban tavaly 2018-hoz képest 4 százalékkal emelkedett a káresetek száma. Az egységek az elmúlt évben 893-szor vonultak zuglói helyszínre. Az összefoglaló szerint a készenléti szerek karbantartottak, műszaki állapotuk koruktól függetlenül megfelelő, viszont a 81 éves laktanyaépület több helyen felújításra szorul.

Együttműködési megállapodások

A képviselő-testület határozatban rögzítette, hogy Zugló területén a továbbiakban hol üzemeltetnek térfigyelő kamerákat. Emellett a képviselők ahhoz is hozzájárultak, hogy a kamerarendszer működtetéséhez az önkormányzat együttműködési megállapodást kössön a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal és a Zuglói Önkormányzati Rendészettel. Utóbbi szervezet arra is engedélyt kapott, hogy a kamerákhoz köthető többletfeladat ellátására két fővel növelje a létszámát. A képviselők azt is támogatták, hogy az önkormányzat együttműködési megállapodást kössön a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral a Könyvet házhoz elnevezésű szolgáltatás biztosítására. A kölcsönzött könyv kiszállítását azok a zuglóiak igényelhetik, akik fizikai állapotuk miatt nem tudják a könyvtárat felkeresni.

Módosított Építési Szabályzat

Döntés született még az idei igazgatási szünetről is. A Polgármesteri Hivatal 2020. július 20. és augusztus 19., illetve december 27. és 31. között tart majd zárva.

A testület módosította továbbá az Egressy út – Gizella út – Cserei utca – Ilka utca által határolt területre vonatkozó Kerületi Építési Szabályzatot, mert annak előírása akadályozta az Európai Unió pályázatán elnyert 1,8 milliárd forintos támogatásból megvalósuló 27 lakásos, környezetbarát ház megépítését.

A képviselők elfogadták továbbá Zugló 2020-as környezetvédelmi akciótervét is, amelyet a kerület 2019–2024 közötti Környezetvédelmi Programjában előírtak szerint minden évben el kell készíteni.

A testület meghallgatta a MÁV által felmondott Francia úti garázsszerződésekben érintettek képviselőjének tájékoztatóját. A grémium biztosította az ügyben érdekelteket, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mérten segíti őket céljuk elérésében, ugyanakkor Várnai László azon javaslatát, hogy az önkormányzat avatkozzon be a jogvitába, módosítással fogadta el.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb