Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Autómentes hétvégét tartott két utcában a Magyar Kerékpáros Klub

Egy autómentes hétvégét nyert a Magyar Kerékpáros Klub az önkormányzat alacsony forgalmú utak ideiglenes köztérré nyilvánítási pályázatán, mely lehetőséget a kerékpárosok október 22-23-án használtak fel.

A pályázat győztesei ezen a hétvégén 8.00 – 18.00 között lezárták az autós forgalom elől a Rákospatak utcát a Szatmár utca és a Gervay utca között, és szabadon használhatták a közterületet – mondta Csikai Mária, a polgármesteri hivatal pályázati osztályának projektmenedzsere.

A kétnapos hétvégén tehát autóval nem, kerékpárral, rollerrel, babakocsival és gyalogosan viszont be lehetett hajtani a Rákospatak utca ezen szakaszára, ahol a gyerekek és felnőttek kedvükre focizhattak, aszfaltrajzolhattak, beszélgethettek és sétálhattak. A kerékpárosklub tudatosan nem szervezett programokat, a terület hasznosítását elsősorban az itt élőkre bízták, de néhány szervezet és sportegyesület önként bejelentkezett. Így az utca- és térfoglalók az ünnepi hétvégén szabadon jógázhattak és capoeirázhattak is.

A pályázat célja az volt, hogy a zuglóiak kreatívan is használni tudják a közterületeket, amelyhez valószínűleg a fővárostól vették a mintát. Budapesten ugyanis már komoly hagyománya van a Szabadság-híd és a pesti alsó rakpart közteresítésének. A zuglói pályázat azért a Rákospatak utcára lett kiírva, mert a patakpart egy részén már megvalósult a rekreációs fejlesztés és a tervek szerint a Csömöri út – M3-as kivezető szakasza között is folytatódni fog majd.

Nagyon várjuk már, hogy a zuglói kerékpárút folytatódjon a Csömöri út utáni szakaszon is – mondta Takács József, a pályázaton győztes Magyar Kerékpáros Klub önkéntese. Ezen a hétvégén azt szeretnénk modellezni, hogy a kerékpárosok és itt élő polgárok hogyan képzelik el ennek a területnek a hasznosítását.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb