Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bajnokok tartanak testnevelésórákat

Az egészségmegőrzés egyik módszere a rendszeres mozgás és sportolás. Ezért a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda (ismertebb nevén ZEFI) 2020-ban programot hirdetett a mozgás és sportolás népszerűsítése érdekében.

2020 olimpiai év, így még inkább a sportoláson, a mozgáson van a hangsúly – mondta Szécsi Emese, az iroda vezetője. – Szeretnénk mi is ezt a vonalat erősíteni, a megcélzott célközönségünk pedig az a korosztály, amelyet még lehet mozgásra, sportolásra ösztökélni.

A ZEFI programja az, hogy a tanév végéig havonta felkeresnek egy-egy zuglói iskolát, ahol több évfolyam – általában 3-6. között – diákjainak egy élsportoló segítségével motivációs tanórákat tartanak. Az első ilyen rendhagyó testnevelésóra helyszíne január 31-én a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornaterme volt, ahol Kiss Balázs, a BVSC-Zugló világbajnok, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, olimpikon birkózója tartott élménybeszámolóval egybekötött sportág- és mozgásnépszerűsítő tanórát a gyerekeknek.

Fotó: Riersch Tamás

Az öt programot az ötkarika jegyében szeretnénk megszervezni – tette hozzá a ZEFI vezetője. – Balázs tesiórája volt a „kék karika”, utána jönnek majd a többiek. A fekete karikás rendezvényünk várhatóan február második felében lesz majd.

A rendhagyó testnevelésórák nem titkolt célja az is, hogy felhívja a figyelmet a nyári olimpiai játékokra, ahol remélhetőleg ismét több sportoló fogja majd képviselni a kerületet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb