Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Védekezés a koronavírus és az influenza ellen

Horváth Csaba polgármester kezdeményezésére a Zuglói Egészségügyi Szolgálat kézfertőtlenítő automatákat helyez ki a kerületi intézményekben. Zugló önkormányzata a világszerte aggodalmat okozó egészségügyi vészhelyzetre reagálva és prevenciós céllal döntött az intézkedésről.

Le kell szögeznem, hogy Zuglóban nem regisztráltak egyetlen koronavírussal fertőzött esetet sem – mondta a polgármester. – A döntésünk pusztán a megelőzést és az elővigyázatosságot célozta meg. Az önkormányzatnak figyelmet kell fordítania a tájékoztatásra is a megelőzésen túl,  és fel kell készülni arra az esetre is, ha a koronavírus Magyarországon is megjelenik.

A döntés alapján záros határidőn – egy héten – belül valamennyi kerületi bölcsődébe, óvodába, iskolába, szociális és egészségügyi intézménybe sebészeteken is használatos, minőségi kézfertőtlenítő eszközöket helyeznek ki. A beruházás költsége megközelíti a tízmillió forintot, amely ugyan nem közbeszerzés-köteles, ám így is három ajánlatra van szüksége az önkormányzatnak. Az ajánlatok kérése már meg is történt, így az eszközök hamarosan megérkeznek Zuglóba.

Influenzajárványról viszont beszélhetünk – mondta dr. Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat vezetője -, hisz az évnek ezen időszakában mindig megnő a megbetegedések száma. A járvány csúcsa február közepére várható, ám a kézfertőtlenítő automatáktól azt is reméljük, hogy ez a csúcs a szokottnál is alacsonyabb lesz.

A polgármester hozzátette: az Önkormányzat nemcsak kihelyezi majd a kézfertőtlenítő automatákat, hanem gondoskodik a karbantartásukról és utántöltésükről is.

A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Tiba Zsolt, Zugló jegyzője, dr. Kalmár Patrícia, kerületi tisztifőorvos, és Gitidiszné Gyetván Krisztina, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat védőnői szolgálatvezetője.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb