Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bajnokok egymás közt

Az immár 28. évébe lépő Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Kör egy különleges rendezvénnyel kezdte az idei esztendőt. A kerület egyik legrégebbi civil szervezete a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, dr. Kiss Gergelyt látta vendégül.

Az Őrnagy utcai Csanádi Árpád Sportiskola étterme zsúfolásig megtelt január végén. A baráti kör történetében ugyanis először fordult elő, hogy egy háromszoros olimpiai bajnok sportoló volt a vendég. Dr. Kiss Gergely annak a fantasztikus vízilabda-generációnak a tagja, amelynek legjobbjai 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is aranyérmesek tudtak lenni a Nyári Játékokon. A kiváló sportoló kerületi látogatása alkalmából zuglói kötődéséről is mesélt. Annak idején a sportpályafutását ugyanis a BVSC Szőnyi úti uszodájában kezdte, ahol hat évig vízilabdázott, s mint mondta, rengeteget tanult. Innen indulva több hazai és olasz csapatban is megfordult, nyert több bajnoki címet, Magyar-kupagyőztes volt, illetve több Bajnokok Ligája-győzelemmel is rendelkezik. Két alkalommal a világ legjobb játékosának is megválasztották, s bár tavaly hivatalosan is visszavonult, mind a mai napig rendszeresen edz, sőt, idén egy alkalommal még bajnoki mérkőzésen is medencébe ugrott, hogy segítse csapatát, a Budapest Honvédot. Dr. Kiss Gergely pályafutása egy szép keretet kapott azzal, hogy nemrég két lánya is a Szőnyi úton kezdte el a pólóedzéseket.

Fotó: Riersch Tamás

A bajnok látogatását a magyar sport több legendája is megtisztelte. Az Őrnagy utcai iskola ebédlőjében többek között olyan kiválóságok hallgatták a háromszoros olimpiai bajnok élménybeszámolóját, mint a legeredményesebb magyar birkózó, a Nemzet Sportolójának is megválasztott Varga János, a szintén olimpiai bajnok Foltán László kenus és Gedó György ökölvívó, illetve a háromszoros olimpiai ezüstérmes, világbajnok tőrvívó, Bóbis Ildikó és az olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, dr. Katona András.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb