Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bárczy István-díjjal tüntették ki Locsmándi Alajost

A Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium igazgatójának szerdán adták át pedagógus nap alkalmából az elismerést.

A sérült gyermekekért és szüleikért végzett munkájáért Bárczy István-díjat vehetett át Locsmándi Alajos a Főpolgármesteri Hivatalban, június 7-én. Az elismerést azok a Budapesten dolgozó pedagógusok kaphatják, akik kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez.

A Mozgásjavító igazgatóját – aki 2012 szeptembere óta irányítja az intézményt – Karácsony Gergely zuglói polgármester javasolta a díjra.

Fotó: Képszerkesztőség

Locsmándi Alajos több száz sérült gyermeknek nyújt jövőképet, az integrált oktatás területén végzett munkája példaértékű, emellett elkötelezetten küzd a mozgássérült gyermekek és szüleik jogaiért, társadalmi beilleszkedésükért – írta ajánlásában Karácsony Gergely.

A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a Mozgásjavító számos közösségi rendezvénynek ad otthont, ezzel is segítve a sérült és az egészséges gyermekek integrációját.

Locsmándi Alajos intézményvezetői kinevezése előtt, pedagógusként is sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozott, munkájáért 2012-ben Teleki Blanka-díjat vehetett át.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb