Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóban a Thököly úton van az első tűzcsap, amely ivócsapként is működik

Már működik Zugló első ivócsapja, amit a Thököly út 74. számnál helyeztek üzembe a Fővárosi Vízművek szakemberei. A kerületben összesen 9 olyan ivócsap lesz majd hamarosan, amit tűzcsapból alakítanak át úgy, hogy a csapok közben a tűzoltásra is alkalmasak maradnak.

Mindössze néhány perc, egy-két szakavatott mozdulat és a jól ismert piros utcai tűzcsap pillanatok alatt ivókúttá alakul. Budapesten, főleg a belvárosban már számos helyen működik ez az egyszerű, de környezettudatos és praktikus megoldás, mely nem csak a helyben lakóknak, hanem a turistáknak, a kerékpárosoknak is ingyenes ivóvíz-vételi lehetőséget biztosít a nyári időszakban. A fővárosi kerületek közül Zuglóban lesz a legtöbb, önkormányzat által biztosított ivócsap: összesen kilenc tűzcsapot szerelnek át a következő hetekben többek között a Thököly úton, az Örs vezér terén, az Egressy úton, az Erzsébet királyné útján, valamint a Vezér utcánál.

Fotó: Képszerkesztőség

A fiatal magyar építészek által megalkotott ivócsapok zuglói “meghonosítását” Szabó Rebeka alpolgármester kezdeményezte. A környezetvédelemért is felelős alpolgármester szerint az ivócsapok közvetve hozzájárulnak a környezettudatos és fenntartható városképhez, praktikus és olcsó megoldást nyújtanak a nyári hőségben az utcán közlekedő emberek (vagy akár kutyák) ivóvíz ellátásának megoldására. Az alpolgármester reméli, hogy a zuglóiak gyorsan megszeretik és nyáron gyakran használják is majd ezeket a csapokat, melyeket igyekeztek olyan forgalmas és árnyékos helyen kialakítani, ahol a víz elfolyása is biztosítva van.

Az ivócsapok átszerelését, karbantartását, a vízminőség ellenőrzését a Fővárosi Vízművek végzi az önkormányzattal kötött megállapodás alapján. Az ivócsapok a tűzcsapokra szerelt kék kupakról már messziről felismerhetők.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb