Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rendkívüli bizottsági ülésen döntöttek a Tücsöktanya óvoda tetőfelújításáról


Megindulhat a közbeszerzési eljárás a Tücsöktanya óvoda tetőfelújítására azt követően, hogy Zugló Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottsága tegnap sürgősséggel elfogadta az erről szóló előterjesztést. A felújítás a közbeszerzést követően azonnal megkezdődik, amennyiben ez eredményes lesz, úgy a nyáron az új tető elkészül.

Az Ilosvai Selymes téren álló óvoda már korábban is beázott, az ebből keletkező hibákat az önkormányzat javította, ám a néhány hete Zuglóra zúdult hatalmas eső után már nem lehetett tovább várni a teljes felújítási eljárás elindításával. A hatalmas vihar után a lapostetős épület átnedvesedett, a vakolat is hullani kezdett, az ideiglenes javításokról, helyreállításról a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. szakemberei gondoskodtak. Az óvoda tetőfelújításának nettó 50 millió forintos költségét az önkormányzat a Zelk Zoltán óvoda- és bölcsődefelújítási alapból finanszírozza.

A zuglói önkormányzat időközben pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium vis major alapjához is pénzügyi támogatásért, mivel a május 23-i hatalmas eső következtében 28 önkormányzati épület sérült meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb