Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Beárnyékolhatja a felhőtlen nyaralást a napszúrás

Bár a betegség egy-két nap alatt elmúlik, elronthatja a vakációt. Szerencsére könnyen, hatékonyan kivédhető: a sok vízfogyasztás mellett széles karimájú kalap és szellős ruha a megoldás.

Émelygés, hányinger, fejfájás, étvágytalanság, szemkáprázás – ezek mind a napszúrás jelei, amit viszonylag egyszerűen elkerülhetünk. Az egyik szabály, hogy 11- 15 óra között ne menjünk a napra, ha mégis, szellős ruhában és széles karimájú kalapban tegyük. Utóbbit akkor se vegyük le, ha napozunk. Megyeri Géza háziorvos azt mondta, amennyiben mégis napszúrást kap valaki, enyhe esetben elegendő, ha a beteget hűvös szobába visszük, itatjuk. Ha eszméletvesztéssel is jár a betegség, akkor orvoshoz kell fordulni.

A hő elleni védekezés része a szem védelme, de arra is figyelni kell, hogy bizonyos gyógyszerek – például a vízhajtók – fényérzékenységet okozhatnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb