Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Aligátorok között edzett Szabó Gabi

A hagyományokhoz hűen idén is találkozhatnak olimpikonokkal a Varga Zoltán Sportpályán táborozó gyerekek. Ezen a héten kedden és szerdán Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó mesélt élményeiről, tapasztalatairól.

Az úszás után a kajakra váltó, első versenyét tíz évesen nyerő olimpikon a diákoknak tartott előadáson elmondta, a sport miatt nem mondott le semmiről. Mint fogalmazott, sok kalandot éltek át sporttársaival és világot is látott. Az idén visszavonuló sportoló tervei szerint befejezi a jogi tanulmányait, szeretne közel maradni a kajakozáshoz, de még nem tudja pontosan, hogy mivel foglalkozik a jövőben.

Fotó: Balogh Róbert

Szabó Gabi azt javasolta a kicsiknek, hogy minél több sportot próbáljanak ki. – Nem kell mindenkinek a legjobbnak lennie, de a civil életetekben sokat segíthet a sport– mondta.

A gyerekek pedig nem voltak szégyellősek rázúdították a kérdéseket. Gabi elmondta, hogy nincs példalépe, viszont elődeitől próbált sokat tanulni. Kiderült egyebek mellett az is, hogy a legerősebb ellenfeleinek Kovács Katit és Janics Natasát tartotta. A 33 éves kajakos egyik legizgalmasabb, egyben legijesztőbb élményét is elmesélte, mégpedig azt, amikor Amerikában aligátorok és vízitehenek között edzettek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb