Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bemutatkoznak a Zuglói Bölcsődék

Gyermekközpontú bölcsődéinkben nyugodt, kiegyensúlyozott, családias légkörben neveljük – gondozzuk a zuglói lakosok 0-3 éves korú gyermekeit.

Legfontosabb feladataink:

 • Megteremteni a feltételeit annak, hogy a gyermekek a bölcsődében, biztonságban és jól érezzék magukat.
 • Szem előtt tartjuk a gyerekek egyéni szükségleteit és ebből adódóan az egyéni bánásmód fontosságát.
 • A gyermekeket mindig olyannak fogadjuk el amilyen.
 • Az érzelmi biztonság megteremtése mellett, a saját ütemükben biztosítjuk a személyiségfejlődésük feltételeit.
 • A gyermekeket őszinte szeretetteljes légkör veszi körül, ahol minden problémájukhoz megkapják a szükséges segítséget a kisgyermeknevelőktől.

A bölcsődei nevelés célja: az egészséges életvitel megalapozásával a családdal együttműködve testileg, lelkileg edzett, egészséges önbizalommal rendelkező, az óvodai környezetbe beilleszkedni tudó, kiegyensúlyozott gyermekek nevelése – gondozása.

A Zuglói Egyesített Bölcsődék 12 telephellyel rendelkezik és 993 férőhelyen fogadja a zuglói szülők 0-3 éves korú gyermekeit. A bölcsődei telephelyek a helyi sajátosságok figyelembevételével egyéni nevelési – gondozási programjaik szerint működnek, de alapelveik azonosak.

Sajátos nevelési igényű, korai fejlesztésre javasolt gyermekek felvételének elbírálása a Mályva Kerületi Vezető Bölcsődében történik, melynek feltétele a Pedagógiai Szakszolgálat Tagintézménye által kiadott szakértői vélemény.

A Mályva kerületi Vezető Bölcsődében „Montessori” csoport működik, ahol képzett kisgyermeknevelők gondozzák, nevelik a 2 év feletti gyermekeket.

A „Montessori” eszközök alkalmazásával ösztönzik a gyermekek öntevékenységét, amelyek a személyiségükre is jótékonyan hatnak.

Az átlagtól eltérő étkezést (tej, tojás, zöldség, gyümölcs, gyümölcscukor stb.- allergia) igénylőknek gasztroenterológus szakorvosi vélemény szükséges.

Speciális ételallergia esetén pl.: lisztérzékenység (gluténmentesség), szakorvos igazolása alapján csak a Mályva Kerületi Vezető, a Mazsola és a Meseház Bölcsődékbe tudjuk felvenni a gyermekeket. Jelentkezési lapon csak ezt a három bölcsődét jelölhetik meg.

A járványhelyzet miatt, sajnos ebben az évben nem áll módunkban nyílt napokat tartani az eddigi megszokott módon. Azonban annak érdekében, hogy mégis bepillantást nyerjenek a mindennapjainkba, szeretnénk Önöket meghívni virtuális bölcsődei sétánkra, melyet a  www.zugloibolcsik.hu honlapon keresztül érnek el.

Bízunk benne, hogy ezzel is segítjük Önöket a bölcsődeválasztásban.


2021. szeptemberi felvételre a jelentkezés

 • Jelentkezés elektronikusan: 2021. április 26 – 2021. április 30. között a www.zugloibolcsik.hu  honlapról letölthető a jelentkezési lap, melyet kitöltés és aláírás után a zebbeiratkozas21@gmail.com címre megküldeni szíveskedjenek.
 • Aki nem tudja elektronikus úton a jelentkezési lapot visszaküldeni, azok számára lehetőséget biztosítunk a személyes leadásra.
  Időpont: 2021. május 3-tól 2021. május 14-ig hétfőtől péntekig 9:00-12:00 óra között
  Cím: Zuglói Egyesített Bölcsődék Központja (1141 Budapest, Mályva köz 12.)

A felvételről, illetve elutasításról a szülők kiértesítésének határideje: 2021. június 18.

Elutasítottak fellebbezésének benyújtási határideje: 2021. július 02.

A fellebbezést Kissné Kalló Györgyi Zuglói Egyesített Bölcsődék intézményvezetőnek címezve kell benyújtani.

Elektronikus úton: kozpont@zugloibolcsik.hu

Postai úton: Zuglói Egyesített Bölcsődék – 1141 Budapest, Mályva köz 12.

Kissné Kalló Györgyi
Zuglói Egyesített Bölcsődék vezetője

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb