Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bérpótlékot kaphatnak a szociális és az óvodai dolgozók

Újabb anyagi juttatásokról és adófizetési-könnyítésről döntött idei utolsó ülésén Zugló képviselő-testülete. A szakemberek elvándorlásának megállítására pótlékrendszer bevezetését tervezik, míg a rászorulókat a garázsadó megfizetése alól mentesítik. A képviselők az Örs vezér tere akadálymentesítésének megoldásáról is határoztak, Horváth Csaba polgármester már tárgyalásokat is folytat az ügyben.

A képviselők úgy döntöttek, hogy a városháza anyagi lehetőségeit figyelembe véve kidolgoznak egy zuglói pótlékrendszert, amely biztosítja az alulfizetett, kerületi szociális és óvodai dolgozók illetménykiegészítését, és megállítja a szakemberek további elvándorlását. Emellett az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozói a költségvetés elfogadásáig továbbra is megkapják a területi pótlékukat.

A decemberi ülésen döntés született arról is, hogy a garázsadó megfizetése alól mentesítik a súlyosan mozgáskorlátozottakat, illetve a más fogyatékossággal élőket, valamint a nem aktív korúakat. A mentesség azonban csak akkor jár, ha a tulajdonosnak a garázsa hasznosításából nem származik jövedelme.

A képviselők megválasztották a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. új ügyvezetőjét is. A pozícióba Hámori Györgyöt nevezték ki, aki korábban a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. munkatársa volt. Az új cégvezető megválasztása azért vált szükségessé, mert Csaniga Andrea, a jelenlegi vezető megbízatása lejárt.

Elhatározták továbbá, hogy ismételten kezdeményezik a Fővárosi Önkormányzatnál az Örs vezér terei aluljáró törvényben előírt akadálymentesítését. Ezt a testület már 2015 nyarán is kérte a fővárostól, azonban érdemi lépés nem történt az ügyben. Horváth Csaba polgármester a napirendi pont kapcsán jelezte, hogy már folytatott tárgyalásokat ezügyben, és várható, hogy jövőre legalább egy akadálymentes lejáró megépül az Örs vezér terén.

Az ülésen arról is döntöttek, hogy képviselő-testület elismeri a klímavészhelyzet fennállását, és céljának tekinti az éghajlatváltozás elleni fellépés előmozdítását.

Elhalasztották viszont az újabb parkolóautomaták beszerzésére, üzembe helyezésére és karbantartására kiírt, hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárás lezárását. Rózsa András alpolgármester előterjesztői felszólalásában azt mondta: a döntést azért kell elnapolni, mert a Fővárosi Közgyűlés csak nemrég, november végén módosította a parkolási rendeletet, és felelősen határozni csak az új jogszabály pontos ismeretében lehet. Az eljárás lezárására 2020 áprilisának végéig van lehetősége a testületnek, mert a C-Ware Kft. addig tartja fenn árajánlatát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb