Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bosnyák téri közfogas

Magánszemélyek kezdeményezésére és vidéki városokból vett ötlet alapján a egy fogas is szolgálja a rászorulókat Zuglóban. A város több pontján láthatunk ruhafogasokat.

A „közfogas” a Bosnyák tér Csömöri út felőli oldalán található. A rajta levő meleg ruhadarabokat, kabátokat, sálakat, sapkákat bárki ingyenesen elviheti. Ezzel a lehetőséggel a kezdeményezők elsősorban rászoruló, hajléktalan embertársainkat szeretnék segíteni. De mivel ilyen nehéz sorsú emberből több is van Zuglóban, fontos, hogy a fogas mindig tele legyen tiszta, használható meleg ruhadarabokkal.

A program kezdeményezői arra kérik a zuglóiakat, akinek fölösleges kesztyűje, csizmája, sapkája, zoknija, vastag pulóvere és kabátja van, az ne dobja ki, hanem vigye a Bosnyák térre, és akassza a fogasra. (Vállfa egyelőre még van, de ez valószínűleg fogyóeszköz lesz, így érdemes a felajánlott ruhával egy-egy vállfát is vinni és a fogasra tenni.)

December elején járunk, fagyok már bőven vannak. A leghidegebb napok azonban még előttünk állnak, ezért ezek a ruhadarabok életeket menthetnek. Ezzel a kis figyelmességgel és a fölöslegessé vált ruharabjainkkal sok olyan embernek tudunk segíteni, akik a telet utcákon, köztereken töltik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb