Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Búcsút vettek a nyártól

Tündérkirálylányok, hercegnők, szuperhősök, oroszlánok, kutyusok, cicusok kerítették hatalmukba a Cserepesház környékét. A kicsik önfeledten játszottak, de a felnőttek sem unatkoztak a Nyárbúcsúztató vigalmon.

A színpadon egymást váltották a jobbnál jobb fellépők, a parkban pedig különböző szervezetek várták azokat, akik kilátogattak a Vezér utcai parkba.

A Zuglói Egészségfejlesztési Iroda egészségmegőrző tanácsaira, szűréseire sokan voltak kíváncsiak. Varga Mária és kislánya a vérnyomásukat mérették meg, szerencsére minden rendben volt – mondták. A szakemberek állapotfelmérő lapon vezették a kapott értékeket, amit akár a háziorvosnak is megmutathatnak az emberek, akik különböző ajándékok – kulacs, utazós fogkefe, lépésszámláló, homokóra, ami a zuhanyzás időtartamát méri (maximum 5 perc) – vászontáska, has-körfogatmérő, lufi, matrica, színes ceruza – közül választhattak.

Németh Antal és családja rendszeresen kilátogatnak az eseményre. A kétgyermekes apuka azt mondja, főként Fruzsina és Janka Gréta miatt, akiknek az ugráló és az arcfestés a Magyar Vöröskereszt pavilonjában a kedvence. Antal úgy véli, a különböző egészségmegőrzési tanácsok, a szűrések nagyon hasznosak, a koncertek pedig nekik is kikapcsolódást nyújtanak.

Horváth Csaba polgármester, a program fővédnöke köszöntőjében felhívta a közönség figyelmét, hogy a következő hetekben minden hétvégén különböző eseményekre várják a zuglóiakat. Hangsúlyozta, hogy az előttünk álló időszak mindenkinek mosolyt csal az arcára, ezért kiemelte: a kerületben élők számíthatnak az önkormányzatra. Arra kérte a jelenlévőket, ha bármilyen problémájuk van, keressék kollégáit, akik, ha tudnak, segítenek.

A kézműves foglalkozások, lábbal hajtható járgányok mellett az Óriás Buborék Show is elkápráztatta, a helytörténeti műhely pedig felfedező játékra hívta a felnőtteket, amelynek keretében az idén 150 éves Rákosfalva látnivalóit ismerhetik meg az érdeklődők egy másfél órás túra keretein belül.

A kitöltött lapok szeptember 3-án a Rákosfalva 150 éves ünnepségen adhatók le, a helyes megfejtők között jutalmaz sorsolnak ki a szervezők.

Gáspár Laci fergeteges koncertje után az utcabálhoz a Pedrofon zenekar szolgáltatta a zenét, a Nyárbúcsúztatót a Tűzfészek Társulat Tűzzsonglőr show-ja zárta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb