Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Teakoncert a Szent István Zeneházban

Nyugdíjasoknak rendezett komolyzenei koncertet a Zuglói Filharmónia szombaton. A hangverseny a hagyományos Teakoncert sorozat évadnyitó előadása volt.

A Zuglói Szent István Zeneházban megtartott koncerten először Balog Benedek lépett a színpadra, aki tíz éves kora ellenére már több zenei fesztivál győztese. A fiatal csellós – akit Jakab Emőke kísért zongorán – Breval C-dúr szonáta I. darabját adta elő. Őt Balog Nella fellépése követte, aki Davidov A szökőkútnál című művét játszotta gordonkán Alexa Júlia zongorakíséretével.

Ezután Dolfin Benedek cselló koncertje következett, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rendkívüli tehetségek osztályában tanul. Eddig szinte minden hazai és külföldi hangversenyt megnyert. A Teakoncerten Homor Zsuzsanna zongora aláfestésével Popper Magyar rapszódiájával szórakoztatta a közönséget.

Fotó: Papp Dezső

A csellisták után egy hegedűszámmal folytatódott a műsor: Miklós Annamária Mendelssohn E-moll hegedűverseny I. tételét játszotta el, zongorakísérője Szabadfi Mónika volt.

A hegedűjátékot követően a Zeneakadémia hallgatója, Dolfin Balázs gordonkán Bach D-dúr Allemande zeneművét adta elő, majd a szintén gordonkás Zheng Yuan Qi lépett a színpadra és Alexa Júlia zongorakíséretével Paganini Mózesfantáziáját mutatta be.

A Teakoncertet a számos díjat nyert Vavrinecz András fellépése zárta. Hegedűjén Szabadfi Mónika zongorakíséretével Wieniawsky Románc és Rondo című műve csendült fel.

A hangverseny műsorvezetője Zelinka Tamás zenetanár volt, aki a felkonferáláson túl játékkal színesítette a programot. A zenei jellegű kérdéseire a helyesen válaszolók a fiatal zuglói tehetségek Zenélő Zugló című CD-jét kapták jutalmul.

A következő Teakoncert december 10-én lesz. A szervezők 2017-ben március 4-én és május 13-án várják a Zuglói Szent István Zeneházban a komolyzene iránt érdeklődő nyugdíjasokat, akik jelképes összegért, tíz forintért válthattak jegyet. Mindegyik előadás 15 órakor kezdődik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb