Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Célegyenesben a beázott óvoda felújítása

Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka és Hajdu Flórián alpolgármesterek társaságában augusztus 22-én a teljes felújításon áteső Játékszín Óvoda és Tipegő Kert Bölcsőde épületegyüttesét tekintette meg. A látogatáson a két intézmény vezetőin kívül jelen voltak a felújítást kivitelező cég képviselői, valamint a Polgármesteri Hivatal szakemberei is.

A Füredi lakótelepen található épületegyüttes felújítása az önkormányzat legnagyobb idei beruházása. A beruházást egy tavalyi súlyos beázás tette halaszthatatlanná, melynek következtében a hat óvodai és nyolc bölcsődei csoportot ki is kellett költöztetni a veszélyessé vált épületből. A gyerekeket ideiglenesen más zuglói tanintézményekben helyezték el, a beázás miatt keletkezett károk helyreállítása közben azonban kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj a 46 éves épületben. Éppen ezért az önkormányzat az idei Zelk Zoltán Program keretén belül egy jelentősebb összeget szavazott meg a két intézmény teljes körű felújítására.

Fotó: Képszerkesztőség

 – Óvodákra és bölcsődékre ezen a nyáron közel egymilliárd forintot költünk – mondta Karácsony Gergely polgármester a helyszíni szemlét követően. – Ebből a legjelentősebb összeget, nagyjából 375 millió forintot a Játékszín Óvoda és a Tipegő Kert Bölcsőde helyreállítására fordítjuk. A helyszínen látottak valamennyire megnyugtattak, úgy tűnik, hogy szeptemberben visszaköltözhetnek majd a gyerekek az épületbe.

Fotó: Képszerkesztőség

Az oviban és a bölcsődében már nagyrészt kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az épületet, elkezdték a csoportszobák és a kiszolgáló helyiségek festését, a javítható bútorokat javítani fogják, a nem javíthatókat pedig folyamatosan cserélik. A kivitelező a szoros határidő miatt munkaerő-átcsoportosítást hajtott végre, hogy a szeptemberi tanév már a teljesen megújult épületben kezdődhessen meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb