Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hunyadi Mátyásról nyílt kiállítás Zuglóban

A Hunyadiak dicső kora címmel nyílt kiállítás a Civil Házban Mátyás király születésének 575. évfordulója alkalmából.

A Budapesti Városvédő Egyesület és a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely közös kiállítását Kökény Ferenc, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki beszédében Hunyadi Mátyás életével, a magyar történelemben betöltött szerepével ismertette meg az eseményen megjelenteket.

Janek György atlétaedző, az Amiért a Harang szól – Nándorfehérvár 1456 című rendezvény szervezője Mátyás halotti pajzsáról, illetve asztali Kálváriájáról tartott tájékoztatót. Az előadó szavaiból kiderült, hogy a Mátyás Kálvária kiállításon szereplő másolatát Dorka József és lánya zuglói ötvös-iparművészek készítették.

Fotó: Papp Dezső

A Millisits Máté által rendezett látványos tárlat tablókon mutatja be Mátyás életének és tevékenységének legfontosabb állomásait. Ezen túlmenően megtekinthető egy Erdélyből származó Mátyás szobor, illetve Mátyás király Kálváriájának és halotti pajzsának a másolata is. Látható továbbá Hunyadi János lobogójának, valamint Mátyás Fekete seregének zászlóreplikája is. A tárlat igazi érdekessége egy eredeti, 1503-ból származó reneszánsz kötésű kódex.

A kiállítás szeptember 3-ig tekinthető meg a Civil Házban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb