Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Chipleolvasó segít hazajuttatni az elkóborolt kutyákat

A Vigyél Haza Alapítvány jóvoltából chipleolvasó segíti a jövőben a zuglói polgárőröket és rendészeket abban, hogy megtalálják a kóbor kutyák gazdáit.

Az ingyenes szolgáltatást bárki igényelheti a 06 1 211 2233-as telefonszámon. Lényege, hogy a leolvasó megmutatja az állatokban lévő chip sorszámát, a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes állatorvosai pedig ezt követően hozzáférhetnek a kutyák adataihoz.

A chipleolvasó átadása után egy kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott az október elején indult állatvédelmi program. A rendezvényen az önkormányzat, a szakmai és a civil szervezetek szakemberei tanácskoztak. A megbeszélésen kiemelték, könnyebb megelőzni, hogy kóbor állatok legyenek az utcákon, mint kezelni egy ilyen helyzetet. A résztvevők egyetértettek abban, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni a szemléletformálásra, az állattartó és nem állattartó közösségek közötti kapcsolat erősítésére.

Fotó: Balogh Róbert

“Jó, hogy a témákat több szempontból is meg tudtuk vizsgálni. Ezért hívtam sok szervezetet, egyesületet, alapítványokat, szakembereket. Egy olyan megoldást kell találnunk, ami mindenki számára előnyös. Beszéltünk a chipek beültetéséről, a gazdátlan kutyák elhelyezéséről, az ivartalanításról és a kutyafuttatók állapotáról is. Sok jó tapasztalatot hallottunk, és a terveink szerint létrehozzuk a kerületi állatvédelmi járőrszolgálatot” – mondta a Zuglói Lapoknak Szabó Rebeka környezet- és állatvédelemért felelős alpolgármester.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb