Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Lemarad az olimpiáról Berki Krisztián

A londoni olimpia bajnoka elrontotta gyakorlatát a Glasgow-i kvalifikációs tornász világbajnokságon, így nem jutott a lólengés döntőjébe. Ezzel az is eldőlt, hogy Rióban sem védheti majd meg olimpiai bajnoki címét.

Az év elején vállműtéten átesett klasszis a hosszú rehabilitációt követően csak tavasz végén kezdte meg a felkészülést a Glasgow-i kvalifikációs világbajnokságra. Ennek ellenére az volt a célja, hogy a vb-n bejusson a lólengés döntőjébe, ott pedig az első három hely valamelyikén végezzen. A mostani szabályok értelmében ez a szereplés ért volna csak olimpiai kvalifikációt. A terv azonban nem sikerült. Krisztián a selejtezőben elrontotta a leugrását, és a gyakorlata közben is több hibát vétett, ennek köszönhetően pedig nem jutott be a döntőbe. Ez azt is jelenti, hogy a klasszis nem lehet majd ott a riói olimpián, és nem védheti meg a bajnoki címét.

Berki Krisztián 2008-ban azért maradt le a pekingi olimpiáról, mert az akkori szabályok értelmében az egy szeres tornászok közül csak a világbajnok kvalifikálhatta magát a játékokra, és a sorsdöntő világbajnokságon Krisztián második lett. Négy éve, London előtt elég volt a dobogón végeznie, de a kvalifikációhoz két másik szeren is értékelhető gyakorlatot kellett bemutatnia. Akkor is remegett a léc, szerencsére ezen az akadályon már sikerült túljutnia, melynek egy olimpiai bajnoki cím lett az eredménye.

A Glasgow-i lólengés finálé nem marad majd zuglói résztvevő nélkül. Hidvégi Vid, a KSI SE tornásza ugyanis bejutott a döntőbe. Laufer Béla tanítványa a londoni olimpián is finalista volt, de a döntőben elrontotta a gyakorlatát, és végül a nyolcadik helyen végzett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb