Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hidvégi Vid ötödik lett Glasgow-ban

A KSI SE versenyzője az olimpiai kvótáról ezúttal lecsúszott, de élete legnagyobb pontszámával az ötödik helyen fejezte be a kvalifikációs versenyt.

Berki Krisztián kiesése után is volt kiért izgulni a lólengés döntőjében. A KSI SE sportolója, Hidvégi Vid a hetedik helyen jutott a fináléba. Laufer Béla tanítványa hibátlan gyakorlatot mutatott be a döntőben, és élete legnagyobb pontszámával az ötödik helyen fejezte be a versenyt. A riói részvétel kivívása ezúttal nem sikerült neki, de Vid hatszeres tornász, így valószínűleg az áprilisi, riói tesztversenyen már komoly esélye lesz a kvóta megszerzésére. A lólengést az angol Whitlock nyerte, aki Londonban harmadik volt, megelőzve honfitársát, a londoni olimpia ezüstérmesét, Smith-t.

Az már korábban eldőlt, hogy a lólengés londoni olimpiai bajnoka, Berki Krisztián nem lehet majd ott Rióban, és nem védheti meg a címét. Zugló Díszpolgára egész évben sérüléssel bajlódott, a vállát meg is kellett műteni, így kevés ideje maradt felkészülni a Glasgow-i kvalifikációs világbajnokságra. A riói részvétel jogát csak dobogós helyezéssel vívhatta volna ki, Krisztiánnak azonban egy hiba miatt a döntőbe sem sikerült bejutnia.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb