Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Csak együtt tudunk segíteni

A Zuglói önkormányzat vasárnap délelőtt szomorúan értesült arról, hogy tragikus fagyhalált halt két ember a kerületben. A Zuglói Önkormányzati Rendészet és a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai folyamatosan járőröznek Zugló közterületein, mindenkinek segítséget nyújtanak, de sajnos sem a rendészeknek, sem a szociális ellátó szolgálatnak nem volt tudomása arról, hogy a Kövér Lajos utcai magántelken, ahol a tragikus haláleset történt, emberek kerestek menedéket.

A Zuglói Önkormányzat éppen ezért arra kér minden kerületi lakost, hogy segítse a szolgálatok munkáját, és ne csak a közterületeken, hanem a magántelkeken, a szomszédságukban is figyeljen azokra az embertársaira, akik szegénységben, nélkülözésben élnek, akiket a kihűlés veszélye fenyeget. Kérünk mindenkit, akinek tudomása van közvetlen környezetében, magántelken meghúzódó hajléktalanokról, vagy olyan idős, magányos emberről, aki nem tud gondoskodni otthona melegéről, hogy azonnal kérjen segítséget az önkormányzati rendészettől, melynek ügyeleti száma: + 36 1 2112233. A Cserei utcai éjjeli és nappali melegedőben folyamatos az ellátás, mindenki számára tudunk férőhelyet biztosítani.

Ha közterületen látnak segítségre szoruló embert, a rendészet ügyelete mellett a kerület, illetve a főváros utcai hajléktalan ellátó szolgálatait is bármikor hívhatják az alábbi számokon:

Myrai Vallási Közhasznú Egyesület: +36 70 333 6610

Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata: +36 1 338 41 86

Természetesen a jól ismert segélyhívó, a 112-es is hívható vészhelyzet esetén.
Kérjük, ha lehet, személyesen is segítsenek, egy pohár forró tea is sokat számíthat!

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb