Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Családi életmű-kiállítás a Lipták Villában

Széchenyiek a történelemben címmel rendeztek kiállítást a Lipták Villában. A tárlat, amely a Lipták Villa és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány szervezésében valósult meg, a történelmi család hagyatékát mutatja be.

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, a Magyar Emlékekért a Világban Közhasznú Alapítvány és Vígh Róbert Széchenyi-gyűjtő anyagaiból összeállított kiállítás mindazokat az innovációkat mutatja be, amelyeket Magyarország a Széchenyi család tevékenységének köszönhet.

A tárlat fényképek, metszetek, érmék, szobrok és dokumentumok felsorakoztatásával idézi fel a “legnagyobb magyar”, Széchenyi István és fia, a “tűzpasa”, Széchenyi Ödön életművét, valamint tablókon a hazai és az európai Széchenyi emlékeket.

Fotó: Papp Dezső

A kiállításon számos eredeti tárgy is megtekinthető, ezek közé tartozik a Lánchíd egy csavarja, illetve az építés során a budai hídfőnél használt zárógát cölöpdarabja. Valódi érdekessége a tárlatnak a Budapestről Párizsba elsőként vízi úton eljutó, külföldön is elismert Széchenyi Ödönnek, a magyar és a török állami tűzoltóság megszervezőjének és irányítójának munkásságát bemutató blokk.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb