Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Diákokat díjaztak az olimpiai bajnokok

A Magyar Sportok Házában köszöntötte a 2014-2015. tanévben diákolimpiát nyert tanulókat december elsején a Budapesti Diáksport Szövetség. Az elismeréseket a magyar sport kiemelkedő alakjai adták át.

A díjátadók között volt Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető, a szintén olimpiai bajnok vegyesúszó Czene Attila vagy a Londonban aranyérmet nyerő kajakos, Dombi Rudolf, akik mellett a hazai élsportot még a 90-szeres válogatott labdarúgó, Juhász Roland, és az NBA-t is megjárt kosaras, Dávid Kornél képviselte.

Fotó: Balogh Róbert

Az ünnepségen csaknem 200 diákolimpiai bajnokot köszöntöttek, akik között négy zuglói tehetség is akadt. A Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet két diákja, Véber Cintia és Pálmai Márk is a meghívottak között volt, akik atlétikában bizonyultak a legjobb diáksportolónak, hasonlóan a Szent István Gimnázium tanulójához, Tremmel Barbarához és a Móra Ferenc Általános Iskola növendékéhez, Nagy Richárdhoz, akik szintén atlétikában nyertek diákolimpiai bajnoki címet.

A négy díjazott zuglói diák tehetségét bizonyítja, hogy a tavalyi kiírásban 380 fővárosi intézmény 17 ezer diákja szeretett volna hasonló eredményt elérni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb