Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Díjeső a zuglói öttusázóknak

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) november 12-én tartotta 72. Konferenciáját, melyen többek között arról is döntöttek, hogy a 2024-es párizsi olimpia után a lovaglás helyére az akadályverseny kerüljön. A változás már jövőre érzékelhető lesz, mivel a juniorok és fiatalabb korosztályok világversenyein 2023-tól már az akadályverseny szerepel majd a programban.

A kongresszuson hagyományosan díjakat is átadtak, melyből kettő nemcsak a magyar, hanem a zuglói sportélet szempontjából is nagy jelentőségű volt. Az év női felnőtt versenyzője ugyanis a zuglói Gulyás Michelle lett, míg az év edzője elismerést a kerülethez ezer szállal kötődő Martinek János, a magyar felnőtt és junior férfiválogatott szövetségi kapitánya érdemelte ki.

Gulyás Michelle, az UTE versenyzője ebben az évben minden versenyén érmet nyert. A két legnagyobb sikere azonban kétségtelenül az egyiptomi világbajnokságon és a székesfehérvári Európa-bajnokságon szerezett egyéni ezüst- és bronzérme volt. Michelle sportkarrierje a KSI SE-ben kezdődött, néhány évvel ezelőtt a Szent István Gimnáziumban érettségizett, és mind a mai napig Zuglóban lakik.

Az idei esztendőben a felnőtt és junior férfi öttusázóink is kimagasló teljesítményt nyújtottak. Az egyéni és csapatversenyek eredményeit figyelembe véve összesen 4 arany-, 5 ezüst-, és 4 bronzérmet gyűjtöttek. A válogatott szövetségi kapitánya, Martinek János korábban éveken át Zugló Sportiroda vezetőjeként dolgozott, ő szervezte a Zugló-kupa versenysorozatot is. Mind a mai napig szoros kapcsolatot ápol a kerülettel, a februári Ovis Olimpiának is ő az egyik főszervezője, nem mellesleg a dr. Mező Ferenc Általános Iskola tornaterme is róla lett elnevezve.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb