Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Idén is korcsolyázhatunk a Bosnyák téren

A Városligeti Műjégpálya mellett december 4. és január 8-a között a Bosnyák téren is lehet majd korcsolyázni. Csak, míg az előbbi helyen meglehetősen borsos árat kell fizetnünk a pályahasználatért, addig Zugló főterén mindezt ingyenesen tehetjük majd meg.

A koripálya hétfőtől péntekig 8.00 -19.00 között, hétvégeken pedig 8.00 – 20.00 között tart majd nyitva. Ez alól Szenteste és Szilveszter képez kivételt, amikor a létesítmény rövidített nyitvatartással, 8.00 – 15.00 között fog üzemelni. Karácsony két napján és Újévkor zárva lesz a pálya. A koripályán délelőttönként iskolások, délután és hétvégeken azonban bárki korcsolyázhat majd.

A korcsolyapálya telepítését már november 29-én elkezdték, a szervezők pedig ígérik, hogy a december 4-i nyitásra minden (pálya, kerítés, kiszolgáló egységek) készen lesz majd.

Idén az önkormányzat a takarékosság jegyében nem a megszokott műjégpályát, illetve nem a hagyományos adventi programokat viszi ki a Bosnyák térre. Ezúttal egy, a korábbinál kicsit kisebb műanyagpálya épül Zugló főterén, amely korcsolyázásra kiválóan alkalmas lesz. (Ilyen van a Szent István Bazilika előtt is.)

Fotó: Balogh Róbert

A változtatás oka, hogy a műanyagpálya üzemeltetése jóval kevesebb pénzbe kerüljön. A pályára lépés előtt viszont számítani kell arra, hogy a korcsolyákat csiszoltatni kell, mert csak éles korcsolyával lehet siklani a műanyag felületen. A csiszolást a helyszínen (ingyenesen) az üzemeltető cég végzi. A koripálya mellett lesz egy öltözőkonténer, illetve lehetőség lesz ingyenes korcsolyakölcsönzésre is. A Bosnyák téren december 4 és január 8. között egy, meleg italokat árusító bódé is helyet kap, és a megszokott színpadi programok helyett ezúttal a vasárnapi adventi gyertyagyújtás előtt egy-egy kerületi kórus teremt majd ünnepi hangulatot. Kivétel a december 4-i megnyitó, amikor Szinetár Dóra fogja szórakoztatni a korcsolyázókat és az odalátogatókat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb