Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Díjnyertes zuglói irodalmár

A kerületünkben élő fiatal költő, Izsó Zita „Halleves” című verse nyerte a PesText Fesztivál „Neked mit jelent a szabadság?” magyar nyelvű szépirodalmi pályázat szakmai díját 2019-ben.

A győztes művet, illetve a közönség által legjobbnak tartott verset is lefordítják angol, cseh, lengyel és szlovák nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál Twitter oldalán is. A szakmai és közönségdíjas szerzők pénzjutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText 2019 Fesztivál eseményeire is.

Zita fiatal kora óta verseket ír, több kötete jelent már meg eddig. Emellett hol a húgával közösen, hol önmaga drámákat is ír. Az írás mellett négy nyelven – angol, francia, spanyol és német – műfordít, és a férjéhez, Ayhan Gökhan költő, íróhoz hasonlóan újságírással is foglalkozik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb