Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb olimpiai érmet nyert a zuglói gimnazista

Harmadik nemzetközi versenyén is kiválóan szerepelt Mészáros Bence, a Szent István Gimnázium végzős diákja. Ezúttal Párizsban, az év legrangosabb kémia olimpiáján szerzett ezüstérmet közel 320 versenyző közül.

Bence még a tavaszi válogató során – ahova OKTV-ről, illetve különböző neves versenyekről kerültek be a jelöltek – jutott be a magyar kémiai olimpiai keretbe. A július végén, Párizsban megrendezett Nemzetközi Kémiai Diákolimpián több mint nyolcvan ország, közel 320 versenyzője vett részt.

– Egy hatvan oldalas írásbeli kérdéssort kellett öt óra alatt megoldanunk, majd a laboratóriumban kellett ugyanennyi idő alatt teljesítenünk a megadott feladatokat – számolt be a versenyről Bence. – Szinte mindegyik egyetemi szintű példa volt.

A nemrég kitűnővel érettségiző diák idén már nyert egy ezüstérmet, tavasszal a Nemzetközi Mengyelejev Kémiai Olimpián szerepelt kiválóan. Bence kutató vegyésznek készül, sikeres felvételije után szeptemberben az ELTE kémia szakán folytatja a tanulmányait.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb