Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Diplomamunkákból nyílt tervkiállítás Zuglóban

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán végzett hallgatók zuglói helyszínekre készített diplomamunkáiból nyílt kiállítás a Civil Házban november 3-án.

– Terveztek a végzős hallgatók oktatási intézményt, pékséget, grafikai stúdiót, lakóparkot, autójavítót és szociális lakásokat. Ezek mind olyan létesítmények, amelyek a zuglói hétköznapok nélkülözhetetlen elemei lehetnek – jelentette ki kiállítást megnyitó beszédében Horváth Zsolt alpolgármester. Hozzátette: az önkormányzat idén úgy döntött, a nagyközönségnek is megmutatja a diákok munkáit, amelyeket nemcsak megtekinteni, hanem megvalósítani is érdemes.

– Az együttműködéssel Zugló az egyetem saját szakmai műhelyévé vált – mondta Vincze László DLA okleveles építészmérnök. Megjegyezte: a konkrét helyek nagy szakmai kihívást jelentenek. Az sem baj, ha egy-egy hallgató terve provokáló, vagy naiv, mert ez szolgálja a sablonokkal szembeni friss, új szemlélet kibontakozását.

Fotó: Képszerkesztőség

Az idén 16 pályamű érkezett be, ezek közül a legjobb három készítőjét az önkormányzat – a szakmai zsűri javaslata alapján – elismerésben részesítette. Az első díjat Szász Loránd, a másodikat Vályi Soma, míg a harmadikat Duró Gréta vehette át.

Az önkormányzat és a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara 2012-ben kötött együttműködési megállapodást. Ennek értelmében az önkormányzat minden évben lehetőséget biztosít arra, hogy az építészhallgatók diplomamunkájukat egy-egy konkrét zuglói helyszínre készítsék el.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb