Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Díszpolgári elismerés a Magyar Kultúra Napján

Újabb rangos elismerésben részesült Turczi István költő, műfordító, Zugló Díszpolgára, aki a Magyar Kultúra Napja alkalmából – január 22-én – a magyar kultúra itthon és határon túli terjesztése elismeréseképpen a Pro Cultura Hungarica díjat vehette át.

Az indoklás szerint a Zuglóban élő költő évtizedek óta fáradozik a magyar irodalom külföldi népszerűsítésén. A Magyar Pen Club főtitkárának, a Költők Világkongresszusa alelnökének verseit és egyéb írásait eddig húsz nyelvre fordították már le, műfordítóként pedig ausztrál, finn, izraeli, skót irodalmi antológiákat állított össze.

A Pro Cultura Hungarica díjat 1985 óta adományozzák. Korábban olyan kiválóságok vehették át, mint Határ Győző Kossuth-díjas magyar költő, író és műfordító, vagy Csingiz Ajtmatov, a leghíresebb kirgiz író. Az idei évben Zugló Díszpolgára mellett Gian Paolo Brizzi hungarológus és Szvorák Zsuzsanna felvidéki magyar nyelv és irodalomtanár részesült ebben a rangos elismerésben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb