Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Dr. Nagy András Csaba a ZESZ új igazgató főorvosa

A képviselő-testület dr. Nagy András Csaba főorvost nevezte ki a Zuglói Egészségügyi Szolgálat intézményvezetőjének. Október 18-i ülésén a testület ingatlanok értékesítéséről is döntött.

dr. Nagy András Csabát, az Uzsoki Utcai Kórház I. Belgyógyászati Osztálya, a Kardiológia osztályvezető főorvosát négy pályázó közül választotta ki a testület a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) igazgató főorvosi posztjára. A pályázatot a korábbi intézményvezető július végi halála miatt írták ki.

A képviselők ismét több, erősen leromlott állapotú önkormányzati tulajdonú épület, illetve üresen álló telek eladásáról döntöttek. A Thököly út 178/A., B., illetve a Nagy Lajos király útja 144. szám alatti épületeket 225 millió forintért kívánják értékesíteni, míg az Egressy út 102–106. alatti telket 834 millió forint plusz áfa minimális áron kínálják megvételre. A kerület új tendert ír ki a Fűrész utca 107. számú ház és udvar eladására, mert az előző pályázatra nem érkezett ajánlat.

A képviselő-testület jóváhagyta, hogy az önkormányzat a Cserei utca 7., illetve 11–13. szám alatti ingatlanjait 358 millió forint értékben átadja a Reax Residence Kft.-nek. A vállalkozás cserébe a kerület tulajdonába adja az Ilka utca 3/A. szám alatt épülő ötemeletes, 38 lakásos társasház nyolc lakását, teremgarázsát és tárolóját. Ennek előzménye, hogy a képviselő-testület augusztusban úgy döntött, hogy pályázati úton értékesíti a Cserei utcai ingatlanokat, a tender elbírálásánál pedig előnyt élvez az a pályázó, aki a vételárat lakásokkal fizeti meg.

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselő-testület a Szobránc utca 18–22. B.1. alatti üzlethelyiség eladásáról is határozott: az ingatlant 51 millió forintért eladja jelenlegi bérlőjének, a Traffik-Luk Kft.-nek.

A testület nem járult hozzá a Telepes utca 82., 84., és 86. alatti egybefüggő lakóingatlan, az Erzsébet királyné útja 5–7. számú egyéb helyiség, valamint az Angol utca 55–59. szám alatti önkormányzati tulajdonú telek eladásához.

A tanácskozáson heves vita alakult ki a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. 2018. évi gazdálkodásáról szóló beszámolójával kapcsolatban, amelynek elkészítését a képviselők rendelték el szeptemberi ülésükön. A beszámolóból kiderült, hogy a társaság a képviselő-testület egy korábbi döntése nyomán értékesítette a tulajdonában lévő OTP-részvényeket, és míg az abból befolyó összeget csak sportfejlesztésre használhatta volna fel, a pénz egy részét működési kiadásokra fordította. Több képviselő azt is kifogásolta, hogy a cég egyes, szerződésben rögzített szolgáltatásokért irreálisan magas térítési díjat fizetett. A szabálytalanság miatt a képviselők visszahívták a Sport Kft. felügyelőbizottságának tagjait, és új bizottságot választottak. A testületi ülésen felmerült a cég ügyvezetőjének felmentése is, azonban ennek eldöntését a képviselők elnapolták a társaságnál folyó pénzügyi vizsgálatok lezárásáig.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb