Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Örömtáncosok

Második alkalommal rendeztek szenior táncversenyt a Zuglói Civil Házban. A csütörtöki programon a páros bemutatók mellett egy különleges formáció is színpadra lépett.

 – Azért is fontos ez a rendezvény, mert összehozza az embereket, örömet okoz nekik, arról nem is beszélve, hogy a tánc révén idős korban is megmutathatják ügyességüket, tehetségüket – mondta Sokacz Anikó önkormányzati képviselő, a verseny főszervezője.

A táncverseny lebonyolításába idén is besegítettek a kerületi civil szervezetek, az Összefogás Zuglóért Egyesület, a Nagyzugló – Törökőr Kulturális és Szociális Közhasznú Egyesület, valamint a Zuglói Nyugdíjasok Egészségéért Sportegyesület, melyek év közben is rendszeresen biztosítanak táncolási lehetőséget az időseknek.

Fotó: Balogh Róbert

– Már tavaly is nagy élmény volt számomra ez a rendezvény, sőt néhány új lépést magam is eltanultam a résztvevőktől, akiket dicséret illet, mert a színpadi szereplés mindig nagy bátorságot igényel – hangsúlyozta Keleti Andrea táncművész, tánctanár, a verseny zsűrijének elnöke.

A tíz pár és a csoportos bemutató egészen változatos programmal – a latin-amerikai táncoktól egészen kánkánig – rukkolt elő. A zsűri az est végén különdíjjal jutalmazta a verseny legidősebb párosát, a 87 esztendős Németh Istvánnét és Major Istvánt, illetve a kánkánozó dunakeszi tánccsoportot.

A közönség díját a rendezvény előestéjén 48. házassági évfordulóját ünneplő Varga házaspár érdemelte ki. A zsűri által legjobbnak ítélt páros pedig a Back Judit és dr. Lassó Attila alkotta duó lett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb