Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Licitáltak a mesevarázsra

A Kaffka Margit Általános Iskola immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg Mesevarázs című rajzpályázatát, amit ezúttal sem csak saját növendékeinek hirdetett meg. Idén a szomszédos Zuglói Aprófalva-, illetve a Tündérkert-, a Tücsöktanya- és a Óperenciás Óvoda növendékei is küldtek pályaműveket.

A pályázat témája Weöres Sándor gyermekköltészete volt, melyre több mint 270 rajz, illusztráció érkezett. Ezeket az iskola pedagógusaiból álló zsűri értékelte, és a legjobbakat – közel 30 óvodást és kaffkás diákot – a november 22-i eredményhirdetésen díjazták is. A gálán a legszebbnek ítélt rajzokat az iskola tornatermében berendezett galériában is bemutatták, melyekre a Mesevarázs rajzpályázatok hagyományait követve a szülők és hozzátartozók licitálhattak.

A lehetőséggel sokan éltek, így szinte minden kiállított rajzra érkezett ajánlat. A pályaművek átlagban 1-2 ezer forint körüli összegekért találtak gazdára, ám az idei évben nemcsak a licitáló, hanem az adakozó kedv is rekordot döntött. Több rajzot ugyanis 4-5 ezer forintért vásároltak meg a „rajongók”, ​ három rajzért pedig egyenként 10.000 Ft-ot fizettek a szülők, sőt az egyik család pedig a két gyermeke műveiért 22.500 Ft-tal támogatta az iskolát.
Az ily módon befolyt összegeket – szintén a hagyományokat követve – a pályázaton résztvevő intézmények kapták.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb