Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egy nap, amikor bárki tanulhat

Programsorozattal ünnepli a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola, hogy 90 évvel ezelőtt szervezték át középfokú kertészeti intézménnyé. 

A Kövér Lajos utca – Mogyoródi út sarkán található Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola Zugló egyik ékköve. Ez egyrészt a Japánkertnek, másrészt az itt található rengeteg növénynek köszönhető, amelyeket az iskola tanárai a diákokkal közösen termesztenek és ápolnak. A nagy múltú intézmény története pedig idén kerek évfordulóhoz érkezett.

Az első igazgatójáról elnevezett iskola 1926-ban kapta meg az engedélyt a középfokú kertésztanonc képzésre. Azóta sok minden történt, új képzések indultak, sok tanítvány dolgozik a Zuglóban szerzett tudás birtokában. A Varga Márton közössége ebben a naptári évben ezt a tartalmas, sikeres, mintát adó és értéket teremtő 90 évet szeretné méltóképpen megünnepelni. A programsorozatuk első rendezvénye egy szakmai nap lesz január 29-én, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az egyéni vagy csoportos jelentkezőktől mindössze annyit várnak, hogy előzetesen jelezzék részvételi szándékukat.

Az előadásokat 9.30-10.30, valamint 11.00-12.00 között tartják, és olyan különleges témákat járnak körül, mint a Törökországban nemesített fenyőfák, Japán a kertészek szemével, mi is az a vadmadárkórház, hogyan függ össze a madármentés és a lélekmentés, feng-shui a kertben, kertészet az online és az offline világ határán, a bonsai művészet, vagy a cirkuláris gazdaság előnye. A rendezvényen a részvétel ingyenes, és a látogatók az iskola gyönyörű kertjével is megismerkedhetnek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb