Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kiemelt figyelmet fordít Zuglóra a csömöri Családok Átmeneti Otthona

A zuglói önkormányzat és az otthont működtető alapítvány 2003-ban írta alá azt az ellátási szerződést, amelynek értelmében a felvételi interjú elbírálásánál elsőbbséget élveznek a kerületben élők.

A Családok Átmeneti Otthonát a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány működteti Csömörön 2003 óta. Ide mehetnek azok a családok, akik önhibájukon kívül elvesztették lakásukat, albérletüket. Az otthon az ország egész területéről fogad jelentkezőket, de ellátási szerződésük értelmében a Zuglóból érkezőket előnyben részesítik.

Az otthonban családsegítők támogatják az ott lakókat, akik nem szeghetik meg a házirendet, és takarékoskodniuk kell. Lehetőségeikhez mérten havonta félretesznek egy összeget, amit lakbérre, önkormányzati lakás felújítására költhetnek. A szakemberek az életvezetésben, az álláskeresésben is segítenek, ha kell, felkészítik az embereket az interjúkra, ám arra törekednek, hogy a családok függetlenek maradjanak. Csak annyira avatkoznak be, amennyire szükséges.

Az átmeneti otthonban egy plusz fél évig maradhatnak családok. Akik elég önállóak, az alapítvány kiléptető lakásaiba költözhetnek, de itt is kapcsolatban maradnak a szervezet munkatársaival.

 

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb