Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egyházalapítójukat ünnepelték az örmények

Világosító Szent Gergely tiszteletére tartottak megemlékezést a XII.-, a XV.- a XVII. kerületi és a Zuglói Örmény Nemzetiségi Önkormányzatok.

A programon liturgikus énekeket és tradicionális örmény népzenét is hallhattak a résztvevők, emellett a nemzetiség hagyományos ételeit is megkóstolhatták. Volt szőlőlevélbe töltött darált hús, töltött padlizsán, kebab és különleges örmény saláták is – sorolta a Zuglói Lapoknak Zárugné Tancsin Katalin, a Zuglói Örmény Önkormányzat elnöke.

Világosító Szent Gergely az örmény katolikus egyház alapítója. Hitéért a pogány király verembe vetette, ahol 13 évig raboskodott. Zsigmond Benedek armenológus a rendezvényen elmondta, a rabot végül kiengedték, mert az uralkodó nővére azt álmodta, hogy a király csak akkor gyógyulhat meg, ha szabadon engedik Világosító Szent Gergelyt. Az álom valóra vált, a király és népe pedig megtért.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb