Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szász Emese dobogós Montreux-ben

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes párbajtőrvívó az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett Svájcban.

A Montreux-i viadal a vívók olimpiai kvalifikációs sorozatának fontos állomása, melyen sokkal több pontot lehet szerezni, mint egy átlagos Grand Prix versenyen. Tóth Hajnalka és Révész Julianna sérülés miatt ugyan nem utazhatott a magyar csapattal, de Szász Emese személyében így is akadt egy zuglói vívó, akiért lehetett izgulni.

A Vasas kitűnősége a selejtezőben három sima vereséggel kezdett, amit ugyan három szintén sima győzelemmel egalizálni tudott, ám a 3-3-as mutató azt jelentette, hogy a kieséses táblán erős ellenfelekre számíthatott. A sorsolása pedig a lehető legrosszabb volt. Már a 64 között azzal a francia Nisimával találkozott, akitől 2010-ben vereséget szenvedett a párizsi vb döntőjében, és aki nem mellesleg 2004-ben az athéni olimpia bronzasszójában a magyar Mincza-Nébald Ildikót verte. Ezúttal azonban Emese győzött.

A 32 között a világ jelenlegi legjobbja, a pekingi olimpiai bajnok, londoni ezüstérmes német Heidemann várt Emesére, a két gigász csatájából pedig a zuglói vívó került ki győztesen. A nyolcad döntőben a svájci Geroudet következett, aki ugyan a selejtezőben simán verte a magyar párbajtőrözőt, ezúttal azonban Szász Emese bizonyult jobbnak, és jutott a legjobb nyolc közé.

Az éremért vívott asszóban az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes és világbajnoki bronzérmes román Branza maradt alul Emesével szemben, a döntőbe jutás viszont már nem sikerült, az orosz Kolobova végig vezetve nyert ellene, hogy aztán meg se álljon az Európa-bajnoki címig. Szász Emese klasszisok sorát verve végül bronzérmes lett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb