Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egyre népszerűbb a “Civilek Uccája”

Harmadjára nyílt meg a “Civilek Uccája”: idén több mint 30 civil szervezettel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A programot fellépők, kézműves foglalkozások, tanácsadások színesítették, de rövid színházi előadást is láthatott a közönség.

A gyerekeket arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozás várta, de sokan csillámtetoválást is készíttettek maguknak szeptember 30-án. A felnőttek pedig a különböző szervezetekkel, egyesületekkel, alapítványokkal ismerkedtek, részt vehettek számos szűrővizsgálaton, de volt bemutató az elsősegélynyújtás alapjairól is.

A színpadon egymást váltották a fellépők, volt közös torna és interaktív táncbemutató is, sőt egy rövid színházi előadást is láthattak az érdeklődők: A butából lett okos cigány című mesét az Utcaszak Kulturális Egyesület Kázsmárki Csoportja mutatta be.

Fotó: Balogh Róbert

A Zuglói Civil Házban és környékén megrendezett civil mustrán Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok kifejtette: elérték céljukat, hiszen egyre több zuglói ismeri meg a kerületben működő egyesületeket, beszélgetnek, segítik egymást, a felmerülő problémákat pedig együtt oldják meg.

A program fővédnöke, Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője volt, aki azt mondta, maga sem gondolta volna három évvel ezelőtt, hogy a rendezvény ilyen sikeres lesz. A civil egyesületeket pedig fontos érdekképviseleti szervezetnek tarja, amiken keresztül első kézből ismerheti meg az emberek gondjait.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb