Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Életet menthet a pár perces rutinvizsgálat

A korai stádiumban diagnosztizált méhnyakrák szinte 100 százalékban gyógyítható – hangzott el a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda (ZEFI) pénteki rendezvényén, amelyen a szűrővizsgálatok fontosságára hívták fel a figyelmet. 

A szakemberek még mindig azt tapasztalják, hogy nem lehet eléggé hangsúlyozni a szűrővizsgálatok jelentőségét, ezért igyekeznek minél többször rávilágítani arra, hogy a pár percig tartó rutinvizsgálat elengedhetetlen.

A nők csupán 36 százaléka vesz részt szűrésen idehaza, évente pedig csaknem 1200 új beteget diagnosztizálnak. Az esetek több mint harmada halállal végződik. A ZEFI ezért kiemelten kezeli a témát. Az iroda célja, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogyan és mit tehetnek egészségük érdekében.

Fotó: Képszerkesztőség

– Sokan még mindig homokba dugják a fejüket a daganatos betegségek hallatán. Amíg nem érintettek, nem figyelnek oda, csak akkor mennek orvoshoz, amikor már tüneteik vannak, de akkor már sokszor késő. Pedig az időben felismert méhnyakrák szinte 100 százalékban gyógyítható – mondta Szécsi Emese népegészségügyi felügyelő, a ZEFI vezetője, aki Mit tehetünk mi nők a méhnyakrák megelőzése érdekében? címmel előadást is tartott a Zuglói Civil Házban megrendezett programon. A jelenlévők Ambrus Angelika védőnő és dr. László Dániel szülész-nőgyógyász előadását is meghallgathatták a pénteki rendezvényen, amelyen részt vett mások mellett dr. Varga Péter önkormányzati képviselő is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb