Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elfogadták a drogellenes stratégiát

Drogellenes stratégia, mobil műjégpálya létesítése, együttműködési megállapodás, beszámolók elfogadása, politikai nyilatkozatok – egyebek mellett ezekről döntött csütörtöki ülésén Zugló képviselő-testülete.

A testület heves vitát követően tudomásul vette az önkormányzat első féléves gazdálkodásáról szóló tájékoztatót. A beterjesztés szerint június 30-ig a költségvetés tervezett bevételeinek 36,98 százaléka, kiadásainak 34,37 százaléka teljesült. A beruházás és felújítás terén a visszafogottság dominált.

Ezen túlmenően a testület elfogadta a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2016–2017 évre szóló drogellenes stratégiáját. Jóváhagyta, hogy az önkormányzat a kerületben megvalósuló térítésmentes ételosztásra együttműködési, míg a Bosnyák utca 46. szám alatti ingatlanra alhaszonkölcsön-megállapodást kössön az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvánnyal.

A képviselők arról is döntöttek, hogy Zugló az elmúlt évekhez hasonlóan 2017-ben is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. Ezt követően a grémium kétmillió forintot szavazott meg a Zuglói Egészségügyi Szolgálat Hipertónia Centrumának jövő évi működtetésére.

Arról is határozat született, hogy november 24-től február 5-ig ismét lesz a Bosnyák téren mobil jégpálya, amelyet a zuglói gyerekek ingyen használhatnak. A képviselő-testület tudomásul vette az önkormányzati tulajdonú lakásállomány helyzetéről és a lakásgazdálkodásról szóló beszámolót. A tájékoztató szerint az önkormányzat tulajdonában 2677 lakás és 117 lakóépület van.

A grémium az MSZP frakció kezdeményezésére nyilatkozatot fogadott el arról, hogy a képviselő-testület elkötelezett Magyarország Európai Uniós tagsága mellett. Ezt követően elutasították a Fidesz azon javaslatát, hogy az önkormányzat álljon ki a betelepítési kvóta elleni népszavazás mellett, kezdjen ennek érdekében tájékoztatókampányt, buzdítson a részvételre és a nemleges szavazásra. Ugyancsak elvetették a Jobbik azon kezdeményezését, hogy a polgármester a tudomására jutott minden, menekültekkel kapcsolatos információt 15 napon belül osszon meg a testülettel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb