Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Öt ország szakértői tanácskoztak az esélyegyenlőségről

Lengyel, cseh, bolgár, román és magyar szakemberek beszélgettek az esélyegyenlőségről az Egyenlő Esélyekkel Zuglóban és Európában című konferencián szeptember 16-án a Zuglói Civil Házban.

Az integrált és a speciális oktatás helyzetéről, a fogyatékkal élők munkavállalási lehetőségeiről és a sérülteket támogató Európai Uniós programokról tanácskoztak a kerület és a testvérvárosok (Opava, Racibórz, Veliko Trnovo, Csíkcsicsó, Alsórákos) szakemberei pénteken.

“Az esélyegyenlőség nem arról szól, hogy kimondjuk: az emberek egyenlők” – kezdte köszöntőjét Karácsony Gergely. A zuglói polgármester arról beszélt, hogy “sokszínűek és különbözőek vagyunk, mindenkinek a saját igényeihez megfelelő segítséget kell nyújtanunk”.

Fotó: Képszerkesztőség

A programon a 22 szervezet 80 szakértőjén kívül részt vett Szabó Rebeka és Rozgonyi Zoltán alpolgármester, valamint Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok is.

A szakmai programokat követően péntek délután rendezték meg a Zuglói Kulturális és Esélyegyenlőségi Fesztivált, ahol egyebek mellett speciális divatbemutatót, színpadi programokat láthattak az érdeklődők, és szűrővizsgálatokon is részt vehettek. A napot Szíj Melinda, majd László Attila koncertje zárta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb