Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elhunyt Nagy Sándor szobrászművész

Kilencvennégy esztendős korában,  2017. augusztus 11-én elhunyt Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész.

Nagy Sándor 1949-1954 között végezte a Magyar Képzőművészeti Főiskolát. Páratlan gazdagságú, hatalmas műegyüttest felölelő, több mint hat évtizedes munkásságot átfogó életművet épített fel.

Sokatmondó, anyagszerűségekben tündöklő, saját faragású művekkel gazdagította a magyar művészetet. Az archaikus idolok és a görög klasszikus ideák igézetében, a reneszánsz mesterek fantasztikus mesterségbeli tudásával megalkotott korszerű, hiteles, művek őrzik emlékét.

Nagy Sándor a kerület díszpolgára, ezért Zugló önkormányzata saját halottjának tekinti.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb