Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közlemény a Városligetben folyó építkezés hatástanulmányáról

Jogsértő volt a kormányhivatal határozata a Városligetben folyó építkezés hatástanulmányának ügyében

A zuglói önkormányzat üdvözli a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntését a Közlekedési Múzeum ügyében. A bíróság tegnap hatályon kívül helyezte a Pest Megyei Kormányhivatal határozatát, amely kimondta, hogy a múzeum és a hozzá tartozó mélygarázs építéséhez nincs szükség  környezetvédelmi hatástanulmányra.

A kormányhivatal a zuglói önkormányzat sorozatos érvei, beadványai ellenére sem tartotta szükségesnek eddig, hogy a 4 szintes mélygarázs építésénél, a fák kivágásával járó, Városligetben zajló beruházásnál hatásvizsgálatot írjon elő az építtetőnek.

A zuglói önkormányzat mellett a Levegő Munkacsoport és a Városliget barátai Facebook csoport vezetője is nélkülözhetetlennek tartotta a hatásvizsgálatot, ezért megtámadta a kormányhivatal döntését, és a civilek bírósághoz  fordultak. Ennek eredményeként mondta ki most a bíróság, hogy a kormányhivatal jogsértően járt el és új eljárást kell indítani. A bíróság helyt adott a zuglói önkormányzat kérésének is, így a tárgyaláson az önkormányzat beavatkozó félként a civilek beadványa mellett érvelhetett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb