Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hangsúly a környezettudatosságon

Még erősebben védené a zöldfelületeket, emellett növelné a környezettudatosságot Zugló hétfőn elfogadott, 2024-ig szóló környezetvédelmi programja.

A program célja, hogy a városrész a lakosság élhető otthona legyen, javuljon az emberek életminősége, valamint környezetbiztonsága. A program ezt egyebek mellett a helyi környezeti terhelések csökkentésével, az értékek megőrzésével, valamint a lakosság és a gazdasági szereplők szemléletének alakításával érné el.

A munkaterv a megvalósítás fontos eszközei közé sorolja a környezet-egészségügyi, valamint a környezeti infrastrukturális feltételek javítását, illetve az épített és természeti elemek megfelelő arányának biztosítását.

A program fontos célkitűzése, hogy a kerületben takarékosabbá váljon a természeti erőforrások felhasználása, csökkenjen a környezetszennyezés és a hulladék mennyisége, ugyanakkor növekedjen az újrahasznosított termékek, valamint a megújuló energiák használata. A program kiemelt irányvonalához tartozik a zuglóiak környezettudatosságának erősítése, a fenntartható fogyasztási szokások meghonosítása.

Budapest Környezeti Programjával összhangban Zugló környezetvédelmi munkaterve egyebek mellet kiemelt területként határozza meg a levegőminőség javítását, a zajterhelés mérséklését, a zöldfelületek, a természet, a táj és az emberi egészség védelemét, a hulladék-, illetve energiagazdálkodást, valamint a környezeti nevelést és környezeti tájékoztatást.

Zugló 2019–2024 közötti időszakra vonatkozó környezetvédelmi jövőképét a VIBROCOMP Kft. készítette el. A program alapján a környezetvédelemért felelős alpolgármesternek évente környezetvédelmi akciótervet kell készítenie.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb