Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elkezdődött a Nemzetiségi táncház-sorozat

A sváb táncokkal, népviselettel ismerkedhettek az érdeklődők az első Nemzetiségi táncházban december 1-jén.

Polkát, ugrós táncokat tanulhattak a résztvevők a Zuglói Civil Házban – a zenét és a lépéseket a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Ifjúsági Egyesület tagjaitól sajátították el. A vidéki együttes a sváb ruházatot is bemutatta.

 

A Nemzetiségi táncház-sorozatot az önkormányzat és a Kék Duna Forrás Közhasznú Egyesület szervezi hagyományőrző, közösségépítő szándékkal. Az egyesület elnöke, Németné Korom Edit azt szeretné, ha az egykori táncházi mozgalmak hangulatát idéznék fel.

Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok köszöntőjében elmondta: reményei szerint a program összehozza majd a családokat, a fiatalokat, a különböző közösségekhez tartozó embereket. A tervek szerint minden hónapban más-más nemzetiség táncát ismertetik meg az érdeklődőkkel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb