Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elment egy újabb legenda

Hosszan tartó, súlyos betegség után 66 éves korában elhunyt Gém Zoltán. A BVSC-Zugló korábbi kiváló vízilabdázója négy évtizeden keresztül szolgálta a zuglói sportegyesületet.

A hírt az egykori vízilabdázó barátja, a szintén zuglói Császári Attila közölte. Ő egy németországi gyógykezelésen vett részt Gém Zoltánnal, akin már nem tudtak segíteni a kinti orvosok.

Gém Zoltán 1954. február 20-án született. A BVSC-Zugló oszlopos tagja, a klub örökös bajnoka volt. 12 évig játszott a vízilabdacsapatban, amellyel magyar bajnoki címet is ünnepelhetett. Ezután 28 esztendőn keresztül irányította a zuglói klub vízilabda szakosztályát. Egy rövid ideig még a BVSC elnöke is volt. Edzőként legnagyobb sikerét külföldön aratta, a szingapúri
válogatott szövetségi kapitányaként ugyanis Ázsia Játékokat nyert. A sport mellett zeneszerzőként és üzletemberként is sikeres lett. Tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottságának is.

Gém Zoltán zuglói lakosként sosem szakadt el a BVSC-től. Néhány évvel ezelőttig cégének irodája is a Szőnyi úti székházban volt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb