Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elűzték a telet a diákok

Rendhagyó farsanggal, busójárással búcsúztatták a telet a Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói február 12-én.

Hatalmas szarvak, hosszú szakáll, félelmetes arc – sok gyerek így képzelte a busókat, az elmúlt két hétben pedig szorgalmasan dolgoztak a papírból és gipszből készült maszkokon. Annak érdekében, hogy biztosan meghátráljon a tél, dobokkal, csörgőkkel, lábasokkal, kereplőkkel hangoskodtak, és még csujogatókat is megtanultak.

Fotó: Képszerkesztőség

A busójárásra azonban nemcsak a gyerekek készültek lelkesen, sok felnőtt is bekapcsolódott az előkészületekbe – ők kísérték a gyerekeket, akik a Csáktornya parkból indulva a Dorozsmai utcán át a Rákospatakig és vissza vonultak.

“A felvonulás nemcsak a népi szokások megismerése, a készülődés miatt fontos, de azért is, mert arra törekedtünk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a gyerekeket” – mondta Losonczi Julianna, az intézmény igazgatója. A testvérosztály tanulói megismerkedtek egymással, közösen tanulták a csujogatót, a felvonuláskor pedig az idősebb diákok vigyáztak a legkisebbekre.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb