Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Emelik a zuglói óvodák szolgáltatási színvonalát

Napokon belül elkészül az Zuglói Egyesített Óvoda központja. A Zöld Lurkók Óvoda épületében lévő irodák építését az új szervezet vezetője, Farkas Tibor Jánosné, Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője, Horváth Zsolt és Hajdu Flórián alpolgármesterek, valamint Kinisch Andrea és Hevér László György önkormányzati képviselők ellenőrizték.

A szervezeti átalakítást – ami egy hosszú ideig tartó szakmai egyeztetés eredménye – az elmúlt években tapasztalható drasztikusan csökkenő gyereklétszám indokolta. Farkas  Tibor Jánosnétól megtudtuk, hogy az új struktúrában még így is 300 szabad férőhely van.

– Egy új, modern struktúrával lehet a forrásokat optimalizálni, célunk a kicsik még jobb ellátása, a szolgáltatás színvonalának emelése – magyarázta a vezető, aki azt is hozzátette, a gyerekek 96 százaléka a választott óvodában kezdheti meg a nevelési évet.

Tóth Csaba hangsúlyozta, világosan látszik, nincs szükség óvodabővítésre, hanem a meglévő épületeket kell szebbé, jobbá tenni.

Az elmúlt években Zuglóban csökkent az óvodapedagógus-hiány, és a kerület továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a dolgozók megbecsülése fennmaradjon – mondta az országgyűlési lépviselő. – Ezért jött létre a Zugló-pótlék, s a tervek szerint szolgálati lakásokkal is segítjük majd azt, hogy a szakemberek a kerületünket válasszák.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb