Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megújul a Blaha Lujza tér

A Blaha Lujza tér felújítása és kizöldítése annak a közel 5 milliárd forintos projektnek a része, amelynek eredményeképpen a következő másfél-két évben megszépül és új arculatot kap Budapest két fontos közterülete, ideértve az Id. Antall József rakpartot is. 

Fővárosunk legemblematikusabb és egyben legforgalmasabb helye a Blaha Lujza tér, amelynek felújítása régi tartozása a fővárosnak – hangzott el az ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón, amelyet részben Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke tartott, oldalán a BKK képviselőjével.  A budapestiek egyik kedvenc találkahelye 50 éve kopik, de a felújítás némi újítással is párosul. „Bár a kiviteli tervek 2019-ben elkészültek, azonban az önkormányzati választások után romlott a pénzügyi környezet, jelentősen csökkentek a főváros számára biztosított források, és az építőipari költségek is drágultak. A főváros és a BKK úgy döntött, hogy még a nehéz anyagi helyzet ellenére is gondos gazdája lesz ennek az örökségnek” – hangzott el a projekt bemutatóján.

Látványterv

A BKK 3,47 milliárd forintos beruházása a VII. és a VIII. kerület szakmai támogatásával valósul meg. A munkához a kormány egymilliárd forintot biztosít, de ennek van egy szigorú kikötése, nevezetesen,  hogy csak 2021 végéig lehet felhasználni, így a közbeszerzés lezárultával igencsak gyors tempóra kapcsol az építkezés.  

Olyan közösségi térré alakul a Blaha, ahol elsősorban a gyalogosok kényelmét keresik, de például a parkolók helyére árnyas pihenőtereket, kiemelt ágyásban zöldfelületeket és vízjátékot alakítanak ki. Megújul a 60-as évek óta működő Gomba szökőkút, és a színházi emlékkő is. Új gyalogos-átkelőhelyek lesznek, hogy lehetővé tegyék a forgalmas kereszteződés teljes átjárhatóságát. A jelenlegi tervek szerint 2022 végéig végeznek a rekonstrukcióval. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb