Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Énekelt az egész kerület

A Szent István Király Zeneiskola nyolcadik alkalommal rendezte meg az Éneklő Ifjúság kórustalálkozót, amelyen 13 kórus csaknem 700 diákja lépett fel.

Kétszer is megtelt a Szent István Zeneiskola Columbus utcai koncertterme március 18-án, ahol az idei Éneklő Ifjúság kórustalálkozót rendezték. Záborszky Kálmán igazgató nyolc évvel ezelőtt élesztette fel ezt az évtizedes zenei hagyományt, és hatására az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a kerületi kórusok száma.

Fotó: Képszerkesztőség

Az idei rendezvényen 13 kórus 700 diákja énekelt, köztük a két kerületi zenei bázis, a Liszt Ferenc- és a Hunyadi János Általános Iskola kórusai, amelyek az országos versenyeken is rendre jó eredményeket érnek el.

A zuglói Éneklő Ifjúság viszont nem egy verseny, talán ezért is népszerű annyira a gyerekek körében, a rendezvényen nem hirdetnek végeredményt, ugyanakkor a szakmaiság érdekében egy háromfős zsűri – melyben olyan jeles személyek foglaltak helyet, mint Hraschek Katalin, József Dénesné és Sebestyénné Farkas Ilona zenepedagógusok – értékelte a kórusok munkáját és teljesítményét.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb