Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Erdélyben kirándultak az Európa 2000 Középiskola diákjai

Az iskola küldöttsége a közelmúltban a Határtalanul! program keretében Erdélyben járt. Az útjukról, és a határon túl szerzett tapasztalataikról az utolsó tanítási héten témanapot tartottak.

A zuglói Európa 2000 Középiskola a Határtalanul! program keretében az elmúlt öt évben négy sikeres projektet is lebonyolított már, melyek révén csaknem 100 diák jutott el határon túli magyar partneriskolákhoz.

A magyar vendéglátás-gasztronómia szakmai vizsgálata határon innen-túl című projekt jóvoltából idén ismét 4 tanár és 35 diák utazhatott Erdélybe, a mára már testvériskolává vált csíkszeredai Joannes Kájoni Szakközépiskolába, ahol a két intézmény diákjai és tanárai közösen végeztek el különböző projektfeladatokat.

Az erdélyi diákok április közepén jártak Magyarországon, ahol a testvériskolai programok mellett meglátogatták többek között Debrecent, Egert, Palócföldet és Hollókőt is. A budapesti diákok pedig nemrég viszonozták a látogatást. Az utolsó iskolai héten a zuglói iskola az úti élményekből egy témanapot szervezett, melynek fő témája az összetartozás volt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb